Mees is niet bang voor de slang
7 augustus 2024
Mees drumt er op los
11 augustus 2024
Mees is niet bang voor de slang
7 augustus 2024
Mees drumt er op los
11 augustus 2024

Mees staat in het middelpunt

In en om De Glind – Vandaag waren er weer 2 World Servants bij Mees op bezoek, die de hele dag met mij meeliepen. Mees was even een beetje verlegen, maar al gauw vond hij het best dat ze overal bij waren. De beide dames, L. en J. waren zeer geïnteresseerd en stelden allerlei vragen. Ik heb hen veel uitgelegd over de functionele zorg maar daarnaast ook over het plezier om met Mees te ‘werken’.

Op een gegeven moment vertelde ik dat Mees heel veel van allerlei soorten muziek houdt en het super leuk vindt als iemand op de piano speelt. L. zei dat ze een ‘beetje’ piano kon spelen. Nou dat beetje viel tegen zeg. In plaats van een beetje bleek ze namelijk heel goed piano kon spelen 😁 Mees genoot en liet dat merken door het maken van vrolijke geluiden. Ook speelt L. gitaar, maar helaas kon ze niks beginnen met de beide Q-Dreams gitaren. 

“Ik heb mijn gitaar bij me, maar die ligt in ons tijdelijke logeerhuis” en toen zei J. “Ik heb mijn spitzen (balletschoenen met verharde tip) bij me. Zal ik straks een dansje voor jullie doen?” Nou dat lieten we ons geen twee keer zeggen.

Even later gingen we met z’n vieren naar hun huis. Daar ontmoette ik R. één van hun leiders en M., de zus van J. Eenmaal weer terug hebben we even gegeten en zijn daarna naar de manege Zwanenburg in De Glind gewandeld. Mees lag rond 14 uur prinsheerlijk op het huifbed. De inmiddels 3 World Servants (M. ging ook mee) gingen ook mee met de rit en stonden per toerbeurt op de bok. Ze hadden dit nog nooit eerder meegemaakt en vonden het fantastisch.

Na de rit op de huifbedkar hebben we met z’n allen een wandeling gemaakt door De Glind en daarna gingen we terug naar huis en speelde L. gitaar en zong zij samen met M. een aantal liedjes, terwijl J. zich voorbereidde op een balletdansje. Het was heel gezellig met z’n allen. Mees genoot van de activiteiten. Pianomuziek vindt hij trouwens wel leuker dan gitaarmuziek 😎 Je kunt trouwens zien, dat J. veel ballet ervaring heeft. Prachtig om te zien.

Na de muziek en de dansjes gingen we nog even op stap met de bus. Mees was super enthousiast dat we op stap zouden gaan met de bus. L. ging terug naar haar tijdelijke huis en de beide zussen gingen met Mees en mij even mee voor een ritje. Ze moesten 45 minuten later weer thuis zijn voor het eten. De laatste twee foto’s zijn van M. terwijl ze als World Servant hard aan het werk is in de tuin waar Mees woont.

Het was een fijne dag met veel vrolijkheid en goede gesprekken –  Klik ‘read more’ voor meer foto’s  –  Frans