Mees vindt het grappig
19 juli 2024
Mees leert alles over vlas
21 juli 2024
Mees vindt het grappig
19 juli 2024
Mees leert alles over vlas
21 juli 2024

Mees voelt zich wonderful

Wonderfeel, Buitenplaats Schaep en Burgh in ’s-Graveland – Wonderfeel is een buitenfestival voor klassieke muziek met de ongedwongen sfeer van een popfestival. Vorig jaar waren Mees en ik ook geweest. Wat een heerlijke sfeer, veel activiteiten en natuurlijk veel muziek. Dit jaar waren Roelie en Judith mee. We hebben prachtige strijkers gezien. Mees vindt de cello erg mooi. En dan vooral als ze ‘moderne’ klassieke muziek spelen met veel onverwachtse geluidjes 🙂

We hebben geluisterd naar oude muziek met nieuwe teksten van Simon van der Geest die we nog kenden van een paar maanden geleden. Hij is kinderboekenschrijver én schreef de teksten voor Reinaert de V. van Holland Opera. Simon droeg ook een aantal gedichten voor. Dat deed hij super goed. 

Daarna zijn we over het terrein gaan lopen. We hebben bij de stand van Oerrrr een (opgezette) mol geaaid. Wist je dat een mol net zo zacht voelt als je tegen de haren in aait? Wij nu wel! Overal was muziek zoals, bijvoorbeeld, een mevrouw die op het water dreef en een aria zong. Er was ook een instrumentenbouwer. Mees wou wel een cello bouwen. Zo gezegd zo gedaan. Met een kartonnen doosje, een lat van de lattenbodem van een bed, snaren, schroefjes, wat ducktape en een bosje paardenhaar (voor de strijkstok) hadden we zowaar een kleine cello. De instrumentenbouwer legde de klankkast (kartonnen doosje) op Mees zijn hoofd en ging spelen. Je voelt dan de trillingen heel goed. En wonder boven wonder klonk het nog mooi ook.

We hebben ons uitstekend vermaakt. Volgend jaar weer! 

Klik ‘read more’ voor foto’s – Joost