Mees ontpopt zich als boomklever
5 juli 2024
Mees fietst naar Vanelly
9 juli 2024
Mees ontpopt zich als boomklever
5 juli 2024
Mees fietst naar Vanelly
9 juli 2024

Mees ontdekt een stukje natuur

Industrieterrein ergens in Amersfoort – Vorige week maandag waren Mees en ik bij B&S in Amersfoort. Zij onderhouden de lift in de bus van Mees, maar in dit geval ging het om het repareren van een kapotte kabel. 

De kabel en een ander onderdeel bleken ze zelf op voorraad te hebben, dus we konden vandaag al komen. Het zou maximaal anderhalf uur duren, dus ik stelde aan Mees voor om een wandelingetje in de betonnen natuur te maken. Mees had er zin in. De man van B&S wenste ons heel veel plezier op het praaaaachtige industrieterrein. Haha, nou Mees, er zal toch wel ergens een beetje natuur te vinden zijn? 

En warempel… we liepen op goed geluk naar rechts langs de Hyundai en de Honda dealer en kwamen bij een boerderij. Het blijkt de oude kapelboerderij Isselt te zijn. In 1339 werd een privékapel gesticht en 300 jaar later werd er een herenhuis tegen de kapel aan gebouwd. We hadden geluk dat we tussen de vele bedrijfspanden een klein stukje historie ontdekten. Via een kort stukje Spoor- Eem – en Isseltpad met veel oude bomen kwamen we bij een drukke weg en daar is de Praxis en de Intratuin.

We hebben een rondje door beide bedrijven gewandeld, maar we hadden niks nodig. Na een tijdje zijn we weer via hetzelfde pad teruggelopen. De reparatie van de lift zou max. anderhalf uur duren, dus we waren op tijd terug. De monteur was nog niet klaar, dus hebben we ‘even’ gechilld in de wachtkamer. Dit ‘even’ duurde nog zeker een uur. Geen probleem, want we hadden plezier.

Rond 15:30 uur waren we weer in De Glind. Judith kwam ook net aan. We hebben nog gezellig een tijdje gekletst –  Klik ‘read more’ voor meer foto’s  –  Frans