Mees roert zijn staart
23 maart 2024
Mees vliegert er op los
27 maart 2024
Mees roert zijn staart
23 maart 2024
Mees vliegert er op los
27 maart 2024

Mees leert alles over fossielen

Geologisch museum Hofland in Laren (Gelderland) – Maart roert zijn staart, en dat was vandaag zeker het geval. Soms scheen het zonnetje er even tussendoor maar het was vooral erg guur. Mees en ik zijn dus ook maar niet wezen wandelen in de ochtend. In plaats daarvan hebben we gegamed op de Kojo en heeft Mees super goed gefietst op de Motomed. Hij had er veel plezier in en ging als een speer. 

In de middag zijn we naar geologisch museum Hofland geweest. We konden er luisteren naar het gerommel van de aarde, wat door aardbevingen wordt gecreëerd. Er was een tentoonstelling over fossielen, en de fabels die daar vroeger over verteld werden. Hier was een leuke puzzeltocht bij gemaakt, zo hebben wij het hele museum afgezocht naar alle fossielen en mineralen die we moesten vinden. Sommige fossielen mocht je uit het rek pakken en aanraken dat was erg leuk. 

Ook was er een grote meteoriet die 10.000 jaar geleden op onze aarde is neergestort. Je kon er ook je eigen geode openbreken maar het regende zo hard dat we dat maar even hebben laten zitten.  Later hebben we maar een geode in het winkeltje gekocht, kunnen we die nu nog thuis openbreken. 

Het was een leuke en leerzame middag in Museum Hofland, toen we thuis kwamen waren Mees zijn oom en tante op bezoek. Nadat we even met hun hadden gekletst, hebben we nog een verhaaltje gelezen en zijn we een rondje om het schateiland gegaan.  –  Klik ‘read more’ voor meer foto’s  –  Hens