Mees heeft de lente in z’n bol
19 maart 2024
Mees kiest het luchtruim
22 maart 2024
Mees heeft de lente in z’n bol
19 maart 2024
Mees kiest het luchtruim
22 maart 2024

Mees is op oorlogspad

Oorlogsmuseum in Oosterbeek – Vandaag hadden we bedacht om naar het oorlogsmuseum in Oosterbeek te gaan. Hier vlakbij is de slag om Arnhem gevochten en de villa waar het museum in zit was het middelpunt. 

Eerst zijn we boven in het museum wezen kijken, hier kon je allerlei dingen horen over de mensen die gevochten hebben en de verhalen van de burgers uit oosterbeek. We hadden een audiotour mee gekregen en Mees was zeer geïnteresseerd aan het luisteren naar wat er verteld werd. Ook hebben we nog even kunnen voelen aan een echt geweer uit die tijd. 

Hierna zijn we door naar beneden gegaan, hier hebben ze een experience waar het lijkt alsof je terug in de tijd bent gegaan en je zelf in de oorlog bent. We begonnen in een vliegtuig, uit de raampjes zagen we Arnhem liggen en we werden alle kanten op geschud. 

Hierna ging de deur open en kwamen we midden in de gevechten terecht. Mees vond het erg interessant wat er allemaal om hem heen gebeurde. Ze hadden allerlei effecten gemaakt met licht en geluid. Mees was erg stoer en schrok nergens van, hij moest soms zelfs even lachen. Hij was vooral veel om zich heen aan het kijken. Gelukkig konden wij weer aan de oorlog ontsnappen en was het weer vrede toen we buiten kwamen. 

In het zonnetje hebben we nog een kop koffie gedronken en daarna zijn we terug naar huis gegaan. Mees moest namelijk nog op een geheime missie samen met Quirine. Het blijkt dat we een jacuzzi krijgen, dus daar kunnen we deze zomer heerlijk van genieten.  –  Klik ‘read more’ voor meer foto’s  –  Janneke