Hap slik weg
27 februari 2024
Mees is als een vis in het water
29 februari 2024
Hap slik weg
27 februari 2024
Mees is als een vis in het water
29 februari 2024

Mees doet een spelletje


Beeld en geluid museum in Hilversum
 – Bij het wakker maken van Mees, bleek Mees behoorlijk verkouden. We hebben dus maar wat extra hulpmiddelen erbij gepakt (neusspray e.d) om de dag een beetje dragelijk te maken. Je kon zien dat Mees niet helemaal in zā€™n hum was, maar hij had natuurlijk nog wel zin om net als anders op pad te gaan. 

Vandaag stond er een ritje naar het Beeld en Geluid museum op de planning. Hij was er laatst voor een expositie geweest, maar nu gingen we het gewone museum in. Allereerst kwam hij een bekende tegen, die hem eerder al eens een persoonlijke rondleiding had gegeven. Ze wist zijn naam, want Mees had een goede indruk achter gelaten (en Laura ook šŸ˜‰ ) Hierna hebben we ons profiel aangemaakt en zijn we het museum in gedoken. 

We hebben samen met Hong allerlei opdrachten gedaan die te maken hadden met social media, nieuws, muziek en tv. Zo was er een heuse raad de juiste jingle quiz waar de generatiekloven van het publiek erg duidelijk werden. Hong en Mees hebben het in verschillende opdrachten tegen elkaar opgenomen of soms juist met elkaar gespeeld. 

Na al deze educatieve spellen hebben we op een verdieping hoger nog even heerlijk gegamed. We hebben in een auto door de tijd heen geraced, een VR bril opgehad onze eigen computergame gemaakt en als laatste nog door de ruimte gerend achter onze slang aan (snake), tussen het vuur door gemanouvreerd (vloer is lava), een balletje door het lokaal geschoten (pong) en de aarde beschermd tegen een invasie van ruimte wezens. Onze goede daad ook weer gedaan šŸ™‚ 

Hierna waren we allemaal op en zijn we weer naar huis vertrokken. Daarna was Mees ook wel op, wat ik mij kan voorstellen aangezien hij ook nog eens verkouden was.  –  Klik ‘read more’ voor meer foto’s  –  Janneke