Mees in Wonderland
26 december 2023
Mees gaat met de trein
28 december 2023
Mees in Wonderland
26 december 2023
Mees gaat met de trein
28 december 2023

Mees is dé koning van de jungle

Dierenpark Amersfoort – Na het op staan ritueel heeft Mees heerlijk samen met Mirthe op het waterbed gelegen en geluisterd naar de gouden boekjes. Toen Mirthe naar bed ging hebben wij nog wat leuke weetje over dieren opgezocht om ons voor te bereiden op de dierentuin. Wisten jullie bijvoorbeeld dat een luiaard maar 1x in de week poept? Ook is Ageeth de Haan met haar dierenliedjes nog even de revue gepasseerd. 

Daarna hop met z’n 4en in de bus en op naar de winteravond bij dierenpark Amersfoort. Het dierenpark is deze week extra lang open en er hangen overal lichtjes en er zijn extra activiteiten. Bij binnenkomst was het nog licht en hebben we nog even langs wat dieren gelopen. Zo hebben we de tijger gezien (maar vooral gehoord, hij was super hard aan het brullen), waren de beren aan het klimmen en hebben we het geluid van de Oehoe na gedaan. 

De giraffen stonden al in het binnen verblijf waardoor we ze van heel dichtbij konden zien. Mees heeft nog even een krachtmeting gedaan met een beer, en de conclusie was dat Mees echt een stuk beter kan lachen! We zijn in de draaimolen geweest en toen was het tijd voor een hapje eten. Tot Mees zijn genoegen begon er precies op dat moment een live bandje te spelen. Dus hebben wij even een dansje gewaagd! Vooral de pirouette vond Mees erg grappig. 

Hierna hebben we genoten van de lichtjes en het verhaal van koning winter. Mees mocht op de stenen troon plaats nemen, die aangaf dat hij een waardig koning zou zijn met zijn mooie karakter. We vonden de stoel zo mooi dat we hem wel mee wilde nemen als voorlees stoel! Hierna was het alweer tijd om terug te gaan. Mees heeft mij nog even flink uitgelachen toen ik van het rolstoelplateau viel en daarna had hij een hele hoop om over te dromen!  –  Klik ‘read more’ voor meer foto’s  –  Janneke