In en om De Glind
18 november 2023
Mees, een ster in het middelpunt
21 november 2023
In en om De Glind
18 november 2023
Mees, een ster in het middelpunt
21 november 2023

Mees duikt in de geschiedenis

Mauritshuis in Den Haag – Op zondag namiddag zijn we naar Den Haag gereden voor een nieuwe poging om het Mauritshuis te bezoeken. Na consultatie bij Joost over waar we deze keer wél een parkeerplaats zouden kunnen vinden, zijn we weggereden. Het was druk op de weg, echter hadden we deze keer geen last van files! Een mooie parkeerplek hebben we dan ook gevonden op Zwarteweg 40 in het centrum. 

Er stond veel wind en Mees had lol. In het Mauritshuis vond hij de glazen liften leuk en hij was ook gefascineerd door de kroonluchters. Ik heb hem e.a. verteld over roofkunst. Wat ik niet wist was dat Nederland de geroofde kunst van 1795 door de Franssen niet gaat terugvragen o.a. omdat het al zo lang geleden is en omdat er zo veel kunst bestaat in Nederland. Nederland heeft blijkbaar de hoogste museumdichtheid van de hele wereld! 

Na het bezoek was het tijd om terug te keren naar De Glind. Het waaide zo hard dat Mees bijna zijn regencape kwijtraakte en hij moest er heel er om lachen. 😆 –  Klik ‘read more’ voor meer foto’s  –  Anna-Lena