Mees is geprikkeld, of juist niet?
16 november 2023
In en om De Glind
18 november 2023
Mees is geprikkeld, of juist niet?
16 november 2023
In en om De Glind
18 november 2023

Mees is in hogere sferen

Eusebiuskerk in Arnhem – In de ochtend hebben Mees en ik rustig aan gedaan. Mees heeft genoten van verschillende muziek. Van Dirk Scheele, Led Zeppelin tot aan Olafur Arnalds. Ik was ondertussen met allerlei klusjes bezig.

Rond 13 uur vertelde ik Mees dat we op stap zouden gaan met de bus. Hij stuiterde bijna uit z’n stoel van enthousiasme. Eerst even langs de apotheek in Achterveld om daarna richting Arnhem te rijden. We waren onderweg om de Eusebiuskerk te gaan bezoeken. Deze immens grote kerk met z’n hoge toren was tijdens de tweede wereldoorlog compleet aan flarden geschoten. We hebben eerst even een rondje rond de kerk gelopen om vervolgens een rondje door de kerk te lopen. Mees en ik keken onze ogen uit. Prachtige kerk met een enorm groot orgel uit 1795. Het oorspronkelijke orgel was in 1944 verwoest. Na een tijdje gingen we met de lift eerst naar de 7e verdieping op 73 meter hoogte. Normaliter heb ik geen last van hoogtevrees, maar tijdens de ‘reis’ naar boven kreeg ik een raar gevoel in m’n systeem.

Eenmaal boven ging het weer en genoten we van het prachtige uitzicht. Het was een zonnige heldere dag. Ik ben nog even met de wenteltrap omhoog gelopen om de top van de toren te zien. Na een half uurtje zijn we naar de eerste verdieping gegaan en hebben we naar een film gekeken over de historie van de toren. Een interessante film over de aanloop naar de aanval op Arnhem en de vernietiging van de kerk.

Toen we weer beneden waren ben ik nog even snel de grafkelder ingegaan en daarna hebben we een heerlijke wandeling door Arnhem gemaakt en hebben we op de Rijnkade genoten van de zon. Ik had van tevoren met een vriendin afgesproken in Grand Café Arnhems Meisje. Mees genoot van de gezellige geluiden.

Tegen 18.00 uur waren we weer thuis –  Klik ‘read more’ voor meer foto’s  –  Frans