Tussen Kunst en Zand
11 oktober 2023
NeuroMovement with Mama
13 oktober 2023
Tussen Kunst en Zand
11 oktober 2023
NeuroMovement with Mama
13 oktober 2023

Mees doet onderzoek

Universiteitsmuseum in Utrecht – Vandaag naar het Universiteitsmuseum geweest. In vijf tentoonstellingszalen maak je kennis met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht uit het heden en verleden en krijg je een kijkje onder de motorkap van wetenschap.

We zijn begonnen met een onderzoek wat er in de mystery-box zit. Overal in het museum zijn dezelfde boxen met de zelfde inhoud die je niet kan zien. Je kan ze op allerlei manieren onderzoeken. Mees heeft geschud, geluisterd en geraden wat er in de box zit, maar net als bij echt wetenschappelijk onderzoek, zal je nooit 100% zekerheid hebben en moet je leren leven met de theorieën die je hebt. 

Verder zijn we tot de conclusie gekomen dat Mees op een chimpansee lijkt toen hij er naast stond. We hebben ook een spel gedaan om meer over apengedrag te weten te komen. 

In een ander deel van het museum hebben we geholpen een hart-long machine in elkaar te zetten, naar je eigen hartslag geluisterd die ook visueel gemaakt werd, hebben we een andere blik op de wereld geworpen door optische illusies en een oogspiegel en tot slot hebben we ook de aarde onderzocht. 

Al met al heel afwisselend, maar lastig om goed aan te laten sluiten bij onze kinderen. Maar omdat er veel afwisseling was, bleef Mees over het algemeen alert en door bewust te kiezen door héél veel houdingswisselingen en Mees dus ook veel uit zijn stoel te halen en overal op/bij/onder te zetten, was het toch wel een beleving –  Klik ‘read more’ voor meer foto’s  –  Quirine en Suzanne