NeuroMovement en Paddenstoelen
10 oktober 2023
Mees doet onderzoek
12 oktober 2023
NeuroMovement en Paddenstoelen
10 oktober 2023
Mees doet onderzoek
12 oktober 2023

Tussen Kunst en Zand

Kunstmuseum Den Haag – De Wonderkamers van Kunstmuseum Den Haag stonden vandaag op het programma. Al vroeg stapten Mees en ik in de bus om naar Den Haag te rijden. We gingen daar namelijk naar de wonderkamers een onderdeel van Kunstmuseum Den Haag. Hier zijn 12 kamers ontworpen door allerlei verschillende kunstenaars om een verhaal te vertellen over kunst uit het museum. 

Aan het begin kregen Mees en ik een tablet waar we puzzels en quizvragen op kregen en die ons van kamer naar kamer leidden. We hebben over een catewalk gelopen in design kleding uit de 20ste eeuw, kunst van mondiaal nagetekend, de mythe achter Chinees porselein gehoord in een prachtig verhaaltje en nog veel meer. Echt een super leuke ervaring en interactieve tentoonstelling. Aansluitend hebben we sommige werken daarna nog even in het echt bestudeerd in het museum zelf.

Aansluitend zijn we even naar Scheveningen gereden om even uit te waaien op het strand, het waaide goed dus er waren ook nog eens een heleboel windsurfers om naar te kijken. Daarna zijn we lekker rustig aan terug gereden naar De Glind en daar heeft Mees nog even fijn op de bedbox gelegen.  –  Klik ‘read more’ voor meer foto’s  –  Hens