Toverboom
24 juni 2023
Spelen met Merle 🥰
26 juni 2023
Toverboom
24 juni 2023
Spelen met Merle 🥰
26 juni 2023

voorstelling Filmorkest met de zandtekenaar

Tivoli Vredenburg, Utrecht

Na een rustige ochtend zijn we in het begin van de middag naar Utrecht vertrokken. Mees had er enorm veel zin in en om in “the mood” te komen hadden we vast een playlist via tivoli aangezet. We hadden hele mooie plekken waardoor we alles goed konden zien. We zaten als een van de eerste en de zaal liep langzaam vol. We hadden een beetje bubbeltjes plastic gekregen en een paar gekleurde slierten, want die zouden we nodig hebben…. spannend!

Van te voren werden we streng toegesproken, het was verboden om beeldmateriaal te maken tijdens de voorstelling (we hebben stiekem een paar foto’s gemaakt). En toen begon het verhaal. Het ging over twee zeepaardjes eentje heel avontuurlijk en eentje wat bang. De avontuurlijke vond het maar stom om een zeepaardje te zijn en wilde liever wat anders worden. We werden door de muziek van allerlei Disney films meegenomen die werden ondersteund door prachtige tekeningen van de zandkunstenaar. Heel indrukwekkend om te zien. Daarnaast vertelde iemand het verhaal van de zeepaardjes. Mees was volop aan het genieten en de lach was niet van zijn gezicht te krijgen.  Er werd veel interactie met het publiek gezocht. Zo moesten we in onze handen wrijven om het geluid van de zee te krijgen, het bubbeltjes plastic was om de gasbellen te laten ploppen en de slierten gekleurd plastic was om de zee zowel in beeld als geluid na te doen. Mees genoot met volle teugen.

Daarna moesten we de hitte weer in en hebben we onderweg even een stop gemaakt om een ijsje te eten. Terug in De Glind hebben we samen op Netflix een film gekozen en heb ik Mees op de bed box getrakteerd op een heerlijk verkoelend washandje.  –  Klik ‘read more’ voor meer foto’s  –  Janneke