Huifbedrijden, wandelen, chillen, voorlezen
4 november 2022
Hout kopen en verder met de draaibank
8 november 2022
Huifbedrijden, wandelen, chillen, voorlezen
4 november 2022
Hout kopen en verder met de draaibank
8 november 2022

BIMhuis 🎷

Muziekgebouw/ BIMhuis, Amsterdam – Vandaag zijn we naar een workshop SoundLAB geweest. Het Muziekgebouw beschikt over een unieke collectie van wel 100 eigenaardige, superinteressante en speciaal ontworpen muziekinstrumenten. Iedereen kan er muziek mee maken! Het begon al leuk. In de hal van het Muziekgebouw was een kleine voorstelling met blazers. 🎷 We waren ruim op tijd, dus daar hebben we eerst even naar geluisterd. Toen we naar de Workshop gingen bleek die al begonnen. Ze hadden niet op ons gerekend en waren eerder begonnen. Niet zo leuk 🀨De instrumenten waren leuk, maar het was lastig alsnog bij de groep aan te haken. Achteraf heb ik hier een mail over gestuurd en we mogen nog een keer gratis een workshop in het SoundLAB bij gaan wonen.

Na de workshop gingen we naar het BIMhuis (in hetzelfde gebouw). Daar was een familieconcert van een Funkband ‘Koffie’. We zagen dat de bassist onze workshopleider was 😁 Ze deden het erg leuk. Goede muziekanten, leuk interactief met het publiek (veel kinderen). Mees vond het erg leuk totdat alle instrumenten in de groove samen ‘herrie’ gingen maken. Dat was te veel van het goede, vond Mees. Ook hier hadden we weer iets te ‘klagen’. Mees kon alleen maar bovenaan in de zaal staan met zijn rolstoel. Dan kijk je een beetje van boven naar het plezier in de zaal. (Zie foto.) Ik vond dat erg sullig in zo’n mooie zaal. Daar heb ik ook maar een mail over gestuurd. Ik kreeg het antwoord dat als ik van te voren aangeef dat ik met een rolstoel kom, je ook via het podium (een verdieping lager) naar binnen kunt. Ik had de kaartjes die (zondag)ochtend gekocht, dus dat kon ik niet meer aangeven. Het BIMhuis was echter wel zo vriendelijk ons aan te bieden om op hun kosten nog een keer naar een concert te komen 😎 Nou, dat gaan we zeker doen!

’s Avonds hebben Johnny Depp in de rol van Willy Wonka gezien in de film Charlie and the chocolate factory 🍫 Alvast in de mood komen voor de musical 2e kerstdag.- Klik ‘read more’ voor enkele foto’s en een filmpje. – Joost