Uilen kijken, maar niet alleen dat
11 oktober 2022
Apple pie
14 oktober 2022
Uilen kijken, maar niet alleen dat
11 oktober 2022
Apple pie
14 oktober 2022

Een loopje door de geschiedenis

Archeon Museumpark, Alphen aan den Rijn en Huifbedrijden –

We zijn de ochtend begonnen met huifbedrijden. Mees heeft hier enorm van genoten. Daarna zijn we doorgereden naar het archeon samen met Iris en Hong. We zijn begonnen in de prehistorie. Daar hebben we ons laten schminken tot echte jagers en verzamelaars. Hong en Mees hebben samen nog even de keien voor de hunebedden vooruit getrokken. Ook hebben we in de diverse huisje rondgekeken en heeft Mees zelfs even uitgetest hoe een prehistorisch bed ligt. Ook hebben we daar van een plant een armbandje getwijnd. 

Hierna kwamen we in de Romeinse tijd terecht. Hier hebben we een Fibula geknutseld. Ik hoor jullie al denken, een fibu… wattes. Een fibula is een speld om een sjaal/mantel enz vast te zetten. Mees heeft flink moeten hameren en met een nijptang de boel moeten buigen. Maar het resultaat mag er wezen! Ook hadden ze een badhuis waar we even naar binnen mochten gluren. Hierna zijn we door gelopen naar de middeleeuwen waar we een kaars hebben gemaakt. Je had er ook de middeleeuwse Dirk Scheele, die echte middeleeuwse liedjes zongen. Samen hebben we boog geschoten en mochten ze ons nodig hebben in de strijd dan zal er een postduif worden verstuurd. 

Hierna was het tijd om naar huis te gaan. Mees heeft de rest van de avond nog zitten nagenieten.  –  Klik ‘read more’ voor meer foto’s  –  Janneke