Taart
26 juni 2021
Museum Speelklok
30 juni 2021
Taart
26 juni 2021
Museum Speelklok
30 juni 2021

Geschiedenis les en lekker de stad in

Mees had tijdens het douchen heel veel pijn aan zijn voet. De plek die zeer deed ging spontaan open. Dus Joost, ik en mees zijn na het douchen gelijk even langs de huisarts geweest. Die heeft de plek schoongemaakt en verzorgd. Hierdoor had mees weinig last meer van zijn voet en konden we de dag gewoon verder met een verbandje om zijn voet. We hebben wat gewandeld tijden de geschiedenis les. Vorige keer hebben we het over vuur gehad en hoe belangrijk dat was voor mensen vroeger. Vervolgens ook  zelf vuur gemaakt. Vandaag hebben we het over een andere ontwikkeling gehad in de geschiedenis. Namelijk: Mensen leerden paarden te temmen. En er op te rijden. Wist je dat een goed getraind paart 160km in draf/galop af kan leggen in een dag? 
Dit was dit een enorme vooruitgang voor de mens. Ze konden hierdoor veel verder en sneller reizen. Veel meenemen was nog wel een uitdaging. Dus kwamen we op het onderwerp ‘het wiel’! We hebben opgezocht hoe dat er ongeveer uit ziet, het eerste wiel en een kar. super handig! Een paart met een kar. Allemaal dingen de het leven van mensen gemakkelijker maakte.
Na al dat praten over vroeger was het tijd voor wat anders. Mees gaf aan graag weg te willen met de bus, en wilde we naar een stad. Liefs Amsterdam, maar dat was wat krap in onze planning, dus is het Amersfoort geworden. Hier hebben we heerlijk doorheen gewandeld. En mees gierde vaak lachend van alle geluiden en gezelligheid. Hoe makkelijk kan je tevree zijn. Terug thuis ontdekte we dat er wat aardbeien rijp waren, dus die hebben we voor het eten al lekker opgesnoept!  –  Klik ‘read more’ voor meer foto’s  –  Bram